Красиви иглолистни дръвчета засадиха  единайсетокласници от Хуманитарната гимназия Св. Св.

...
Красиви иглолистни дръвчета засадиха  единайсетокласници от Хуманитарната гимназия Св. Св.
Коментари Харесай

Ученици садят дръвчета пред Хуманитарната

Красиви иглолистни дръвчета засадиха  единайсетокласници от Хуманитарната гимназия „ Св. Св. Кирил и Методий “ в зелената повърхност пред учебното заведение.

Идеята на учителките по химия Янушка Узунова и по биология – Евгения Пайташка, бе подкрепена от шефа Емил Начев, а кметът на регион „ Централен “ Георги Стаменов и шефът на Оперативна програма „ Градини и паркове “ Веселин Козарев спомагаха за нейното реализиране.

За да заредят новозасадените дръвчета с положителна сила и те да се развиват добре, надарени девойки изпяха национална ария.

„ Убеден съм, че, минавайки след години отсам, всеки ще познае дървото, което през днешния ден посади, и ще знае, че е съдействал най-малко мънично за екологията на нашия град “, разяснява районният кмет Стаменов.

„ Радвам се, като видя младежи да садят дървета. Вярвам, че ще се грижат за тях и ще ги пазят “, добави Козарев.

И двамата се ангажираха да положат старания тук да се построи и поливна система, защото наоколо наскоро от „ Градини и паркове “ са създали нов сондаж.

Освен 10-те иглолистни дръвчета бяха засадени и 200 храста лигуструм, с които да се възвърне живият плет край зелената повърхност пред гимназията.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР